Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tipy na sněhové těsto, čokoládovou či oříškovou sněhovou hmotu - tipy, rady

Tipy na sněhové těsto:
Nejlépe bílky ušleháme, když budou mít pokojovou teplotu a také do nich před šleháním přidáme špetku soli, nebo na každý bílek půl kávové lžičky studené vody. Ušlehaný sníh nenecháváme nikdy dlouho stát, protože stáním řídne.
Nejlepší sněhové hmoty jsou ty, do kterých se zašlehá třetina pískového cukru, zbývající část tvoří moučkový cukr, který jen zlehka vmícháme. Podle základního receptu můžeme připravit i čokoládovou sněhovou hmotu (do které přidáme kakao, nebo jemně nastrouhanou čokoládu), a nebo oříškovou sněhovou hmotu ochucenou nastrouhanými jádry ořechů. Lehké moučníky ze sněhového těsta úsporně připravujeme ze zbylých bílků po jiném vaření.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny