Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak poznáme, zjistíme teplotu zahřívaného oleje pomocí kousku chleba - tipy, rady, doporučení

Do oleje vhodíme kousek chleba. Pokud dopadne na dno pánve a nevyplave na povrch, je teplota nižší než 150 °C. Tato
teplota je na smažení příliš nízká. Pokud dopadne na dno a pomalu stoupá, má olej teplotu okolo 160 °C, což je teplota ideální na smažení zeleniny. Pokud kousek chleba rychle vyplave na povrch, dosahuje teplota oleje asi 180°C, takže můžeme smažit všechny druhy potravin. Pokud se chleba vůbec neponoří a rychle se smaží, má olej svou maximální teplotu, tedy okolo 190 °C.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny