Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Co přidat při smažení řízků do rozšlehaného vejce, aby byly krásně osmažené a křupavé

Řízky budou krásně osmažené, přidáme-li do rozšlehaného vejce trochu piva.

Jak to udělat, co použít, aby nám maso při pečení neztvrdlo

Aby nám maso při pečení neztvrdlo, podléváme jej vždy teplou vodou.

Jak to udělat, co použít, aby maso při pečení rychleji změklo

Maso při pečení změkne rychleji, potřeme-li jej octem.

Jak to udělat, co použít, aby maso při vaření rychleji změklo

Tuhé maso změkne při vaření, když k němu přidáme lžíci rumu. V jídle však alkohol není cítit.

Jak to udělat, co použít, aby krém do dortu déle vydržel

Chceme-li, aby krémy na dortech vydržely déle, ředíme míchaný pudink do máslového krému vodou místo mlékem.

Co udělat, dojde-li nám, chybí-li nám moučkový cukr

Chybí-li nám moučkový cukr, umeleme krystalový.

Čím nahradit při pečení prášek do pečiva

Když při pečení zjistíme, že nám chybí prášek do pečiva, můžeme jej nahradit rumem.

Čím, jakou surovinou nahradit vajíčko v sekané

Syrový strouhaný brambor nahradí vajíčko v sekané.

Čím, jakou surovinou nahradit v těstě vajíčko

Vařený strouhaný brambor nahradí v těstě vajíčko.

Co použít, jak uvařit jemnější jíšku

Když jíšku zalijeme mlékem místo vodou, bude jako jemná omáčka (bešamel).

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny