Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Papriky, papričky nakyselo - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Papriky nakyselo - příprava: Papriky opláchněte, osušte, zbavte stopek i jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Ty narovnejte do sklenic, máte-li různobarevné, můžete střídat barevné vrstvy. Na nálev smíchejte všechny ingredience kromě cibule, kterou oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte ke konci.

Nálev ještě chvíli povařte, sceďte a pak jím zalijte paprikové proužky ve sklenicích. Zavíčkujte a sterilujte asi 20 minut při teplotě 85 C.

Papriky nakyselo - suroviny:

na nálev:

  • 2 l vody
  • 125 ml octa
  • 125 g pískového cukru
  • 1 menší cibule
  • 1 lžička deka
  • 1 lžička soli
  • 2 bobkové listy
  • špetka mletého pepře
  • 4 ks nového koření
  • hořčičné semínko

k tomu:

  • 2 kg paprik
  • slunečnicový olej

.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny