Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Maďarská čalamáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Maďarská čalamáda - příprava: Na čalamádu můžete použít papriky různých barev (zelené, žluté i červené). Okurky nastrouhejte na plátky a dejte je na dno velké mísy. Vrstvu okurek osolte. Umyté papriky zbavené semínek nakrájejte na nudličky a dejte do mísy na okurky. Také papriky osolte. Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky a rozložte na papriky. Rovněž posypte zbývající solí. Navrch na cibuli nasypte vrstvu cukru (zatím směs nemíchejte) a zalijte vše octem.

Mísu překryjte utěrkou a nechte 12 hodin stát v chladné místnosti. Během této doby se cukr a sůl rozpustí a zelenina pustí šťávu. Vše nyní promíchejte vařečkou. Směs plňte do velkých zavařovacích sklenic. Na dno každé sklenice napřed dejte 2 kuličky pepře, 1 kuličku nového koření, 1 bobkový list a 1 hřebíček. Sklenice uzavřete a sterilujte 15 minut při 75 °C.

Maďarská čalamáda - suroviny:

  • 2,5 kg paprik
  • 1 kg salátových okurek
  • 1 kg cibule
  • 700 ml octa
  • 700 g cukru
  • 1 a 1/2 lžice soli
  • černý pepř
  • nové kořeni
  • hřebíček
  • bobkový list

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny