Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak vrátit šťavnatost šunce (horká voda)

Šunku, která ztuhla, položíme na chvílí do horké vody, bude zase šťavnatá.

Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)

Jehněčí maso naložené několik dní do podmáslí a uložené v chladu chutná jako zvěřina.

Jak naložit zajíce (podmáslí)

Zajíc bude po úpravě chutnější, naložíme-li ho předem do podmáslí.

Jak odstranit hmyz ze sklizené zeleniny (slaná voda)

Čerstvě sklizenou zeleninu ze zahrady vaříme ve slané vodě, ve které se zničí drobný hmyz nebo škůdci, které jsme přehlédli při praní.

Jak zabránit prskání tuku z pánve při smažení (sůl)

Aby tuk z pánve nestříkal, přidáme do něj trochu soli.

Jak zachránit přesolené jídlo (syrový brambor)

Některá přesolená jídla můžeme zachránit, přidáme-li do nich oškrábané syrové brambory.

Jak odstranit zápach cibule z nože (syrová mrkev)

Je-li nůž cítit cibulí, několikrát s ním řízneme do syrové mrkve. Pach zmizí.

Jak odstranit z prkénka pach cibule (studená voda)

Pach od cibule odstraníme z krájecího prkénka tím, že ho ihned po použití důkladně umyjeme ve studené vodě.

Jak zvýraznit barvu šťávy z pečeně (cukr)

Přidáme-li ke šťávě pečeně špetku cukru, bude mít krásně tmavou, hnědou barvu.

Jak zachránit připálené maso (soda)

Maso, které se nám připálilo, můžeme ještě zachránit, když příliš tmavé části okrájíme, přendáme maso do jiné nádoby, přidáme špetku jedlé sody a pak dopečeme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny