Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024, svátek slaví Marek, zítra Oto.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Jak vypadají opruzeniny, opruzenina - obrázek, fotografie

opruzenina-opruzeniny-obrazek-fotografieOpruzenina či opruzení se odborně nazývá intertrigo a vznikne velmi snadno. Vytvoří se tam, kde se dotýkají nebo o sebe třou dvě plochy kůže. V tom místě se pak zadržují teplo a vlhko, a pokud je navíc chráněné těsným oblečením, špatně sem proniká vzduch, hromadí se tu kožní pot a maz, pokožka se zapaří, je podrážděná, což se projeví zarudnutím, svěděním, či dokonce pálením. Opruzeniny však vznikají, a to velmi často, také působením bakterií a kvasinek, které se na našem těle běžně vyskytují. Svůj podíl mají i vláknité houby, jež vyvolávají plísně na kůži nohou či nehtů.

___
___

Příznaky alkoholismu v laboratorních hodnotách (biochemie, krevní obraz)

laboratorni_biochemicke_priznaky_projevy_alkoholizmu.jpgPři studiu medicíny jsme se několikrát setkali s otázkou, jak odhalit osobu bohatě požívající alkohol, která toto však popírá. Kromě klinicky známých příznaků (které jsou uvedeny na webu www.alkoholik.cz) patří k usvědčení laboratorní vyšetření biochemické a krevní obraz.

___
___

U hranic ČR je kritický nedostatek lékařů kvůli vylidňování a centralizaci do vnitrozemí

u-hranic-cr-je-kriticky-nedostatek-lekaru-kvuli-vylidnovani-a-centralizaci-do-vnitrozemi

u-hranic-cr-je-kriticky-nedostatek-lekaru-kvuli-vylidnovani-a-centralizaci-do-vnitrozemi
Nepříznivá situace ve zdravotnictví se ještě více projevuje v příhraničí. To obecně trpí vylidňováním mladších a vzdělanějších lidí do vnitrozemí nebo vyjížděním za prací do sousední země. Dostupnost veřejných služeb se dlouhodobě zhoršuje, a v těch zdravotních to platí násobně. Většina lékařů je navíc v důchodovém věku. Řešení zde nikdo nenabízí ani v náznaku.

__

__

Zamyšlení - náhodné články

Laserová operace očí - recenze, výhody a nevýhody z pohledu pacienta

laser_operace_oci.jpg"A co uděláš s těma očima?" zeptala se mě jednoho dne moje mamka. "Těma očima" jsem se na ni podíval a chvíli přemýšlel, co tím myslí. Ona totiž byla velkým odpůrcem toho, abych šel na operaci se zrakem. Mých 5 dioptrií se už ale stává těžko snesitelnými a tak zřejmě pod tlakem různých článků zdůrazňujících minimální nebezpečnost mamka otočila.

Kreativita, tvořivost a vnímání okolního světa

vnimani_sveta.jpgVětšina z nás se nezabývá svými myšlenkami a neuvažuje nad tím, proč si myslí to, co si právě myslí. Abychom mohli změnit své myšlení, musíme se nad ním nejprve zamyslet. Podaří-li se nám na něj kriticky nahlédnout, je to první krok ke změně stanovisek a k vytvoření nové hodnotové škály.
___ 
___ 

Ubytování, penzion Čtyřlístek v Adršpašských skalách, Teplicích nad Metují - recenze

penzion_ubytovani_ctyrlistek_skaly.jpgV rámci pobytu v adršpašských skalách jsem využil pobytu v lůžkovém zařízení jménem Čtyřlístek. Rád bych stručně poreferoval o tomto ubytovacím zařízení. Dnes si tak trošku zahraju na hodnotitele ubytování a rád bych se zaměřil na ubytovací zařízení Čtyřlístek v Teplici nad MetujíJedná se o dobře lokalizované místo, které je od adršpašských skal asi 5-6 kilometrů. Je zde velké parkoviště, takže zaparkovat kde máte.

___

Vztahy - náhodné články

Sex budoucnosti - jaké bude sexuální chování třeba v roce 2015?

sex_budoucnosti.jpgJak myslíte, že se bude vyvíjet lidské sexuální chování v dalších letech? Myslíte, že bude stejné jako v minulosti? Je to už moc dávno, ale kdysi prý muži zvali ženy na shlédnutí domácí sbírky motýlů (což mně připadá docela vtipné, ne však reálné), dneska by takové chování již bylo klišé. A co když to co je teď bude za pár let úplně jinak a budeme se třeba chodit bavit do 3D místností nebo něčeho podobného? Kdo vyloučí, že třeba jednou budou virtuální parnteři a sex třeba nabyde zcela jiné podoby? Kdo ví. Tato stránka nastiňuje možné sexuální chování v budoucnosti.
___
___

Jak poznat psychicky silnou osobnost aneb co nedělají slaboši

jak-poznat-silnou-osobnost-aneb-co-nedelaji-slabosi

jak-poznat-silnou-osobnost-aneb-co-nedelaji-slabosi
Psychicky silní lidé udržují zdravé návyky. Zvládají své emoce, myšlenky a chování tak, aby mohli být v životě úspěšní. Podívejte se na věci, které psychicky silní lidé nedělají, abyste se inspirovali a též se třeba duševně posílili.

___

___

Ascendent v beranu, beran - muž, žena, charakter osobnosti, vlastnosti

ascedent_v_beranu_beran_muz_zena_vlastnosti_osobnosti_charakter.jpgAscendent v Beranu představuje jedinečný bod vědomí. Umožňuje soustředit se na potenciál horoskopu skrze ucelenou identitu. Pro sjednocenou mysl není těžké odsunout postoje a názory druhých stranou.

___

___

Texty - náhodné články

Prevence rýmy, návod jak se zbavit rýmy - 10 rad, tipů

prevence-rymy-navod-jak-se-zbavit-rymy-10-rad-tipu

prevence-rymy-navod-jak-se-zbavit-rymy-10-rad-tipu
Dolehla na vás rýma, teče vám z očí a cítíte se pod psa? Nemusíte hned běžet k lékaři. Pomoc proti těmto neduhům najdete i ve spíži. Stačí jen vědět, co během nachlazení dělat i jíst a čemu se raději vyhnout.  Víte, že smrkáním a utíráním nosu strávíme během celého života téměř šest let? Neuvěřitelné, že? Ale podle statistik máme plný nos alespoň dva- až třikrát do roka. Děti ještě třikrát častěji.

___
___

Tituly - vědecké, akademické, čestné, šlechtické, církevní, vladařské, státnické

vysokoskolske_tituly.jpgTak co - taky máte trošku zmatek v titulech u jmen? Občas někde v časopise nebo na internetu vídám tituly, u kterých mi vůbec není jasné co znamenají. Rozhodl jsem se proto, že jak pro sebe, tak i pro vás udělám stránku se všemi vědeckými (resp. akademickými) i nevědeckými tituly.

___ 

___ 

 

 

Koupání psa, psů - postup, jak často koupat psa

koupani-psa-psu-postup-jak-casto.jpgKdo chová psa doma, má s ti své zkušenosti. Po dlouhé procházce lesem se chlupáč zkrátka bez lázně neobejde. Ne vždy ale chovatel ví, jak na to. Aby se z celé akce nestalo utrpení pro psa i člověka, je potřeba nejprve mazlíčka na neobvyklý prostor koupelny navyknout. Psa byste měli nejdříve vykartáčovat (to můžete i mimo koupelnu), pak mu naneste šampon na hřbet a vetřete také na boky a nohy.
___
___
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz