Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hroznovo-medový sirup - jak udělat, připravit (hroznová šťáva, med, kyselina citronová)

Hroznovo-medový sirup - příprava: hroznové víno důkladně umyjeme, zbavíme stopek, podrtíme nebo rozmačkáme. Pro barevný sirup z barevných odrůd necháme drcené víno 6 až 12 hodin odležet při pokojové teplotě, pak ho nejdříve scedíme, zbytek vylisujeme. Šťávu ponecháme několik hodin ustát a nakonec ji odčerpáme pomocí hadičky tak, že usazeniny zůstanou na dně nádoby.

V průběhu přípravy barevné šťávy musíme dávat pozor, aby příliš nenakvasila. V 1 l hroznové šťávy pak - nejlépe ještě za tepla - rozpustíme med a kyselinu citronovou.

Hroznovo-medový sirup - suroviny:

  • 1 l hroznové šťávy
  • 1,6 kg medu
  • 8 až 12 g kyseliny citronové

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny