Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Šípkový čaj ze sušených šípků, čerstvých šípků - správná příprava, recept k zachování vitamínů

Šípkový čaj, čaj ze sušených nebo čerstvých šípků - výluh za studena: Rozdrcené sušené šípky nebo čerstvé šípky či koupený sáčkový čaj necháme vyluhovat ve studené vodě nejlépe přes noc a další den ráno ohřejeme a důkladně přecezený pijeme. Na cezení použijeme čisté pláténko, např. látkový kapesník nebo filtrační papír. Takto připravený čaj má výraznější chuť a zachová si vitamíny. Při nachlazení, chřipce, horečce, avitaminóze a únavě pijeme 3 šálky za den, ale ne dlouhodobě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny