Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bolest kloubů, revmatismus - olej proti potížím - jak připravit, udělat (třezalka, olivový olej)

Lidový recept doporučuje na revmatické klouby třezalkový olej. Můžete si ho připravit do zásoby. Kdysi se mu říkalo také olej svatého Jana, což zhruba napovídá, kdy byste měli na bylinku do přírody vyrazit. A není to tak jednoduché, protože by měla být těsně před rozkvětem, navíc ji musíte sbírat zasucha a před polednem. Nasbíranou třezalku nechte mírně zavadnout a pak naložte hrst květů do půl litru olivového oleje.

Tři dny nechte louhovat, pak přidejte ještě jednu hrst třezalky a opět čtrnáct dnů louhujte. Po uplynutí této doby je olej připraven vyhojit rozmanité škody na vašem těle. Při revmatismu jím potírejte bolavá místa, ale neměli byste tak činit dlouhodobě, po čtrnácti dnech vždycky na týden mazání vysaďte. Třezalka totiž může způsobovat fotoalergii. A kromě toho nechod'te po aplikaci třezalky na slunce ani do solária!

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny