Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pampeliškový sirup - jak udělat, připravit (pampelišky, med, cukr)

Pampeliškový sirup - příprava: květy pampelišky vložíme do vody a necháme přejít varem, pak nádobu uložíme na 24 hodin na chladné místo. Druhý den obsah přecedíme přes plátno a přidáme cukr a med. Za občasného míchání zvolna vaříme asi hodinu; zhruba v polovině varu přidáme pomerančovou a citronovou šťávu.

Jakmile sirup zhoustne, nalijeme ho do sklenic. Používáme ho ke slazení čaje při nachlazení.

Pampeliškový sirup - suroviny:

  • 240 květů pampelišky
  • 1 a 1/8 l vody
  • 500 g cukru
  • 375 g medu
  • 1 pomeranč
  • 2 citrony

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny