Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Popáleniny, opařeniny, hemoroidy, pohmožděniny, hojení ran, bolest zad, ischias, revma, bolest svalů, poštípání hmyzem - byliny, bylinky, léčba (třezalkoý olej)

Třezalkový svatojánský olej na popáleniny, opařeniny, hemoroidy, pohmožděniny a špatně se hojící rány, při bolestech zad a ischiasu, při bolestech revmatických a svalových a při poštípání hmyzem: 1 hrst čistých suchých květů nasbíraných ráno po oschnutí rosy za slunečného dne (květy nesmí být mokré) zalijeme olivovým nebo kvalitním slunečnicovým olejem (nejlépe lisovaným zastudena) tak, aby byly zcela potopené.

Necháme stát 14 dní na slunném místě na okně a občas protřepeme. Olej by měl mít tmavě červené zbarvení, po dvou týdnech scedíme a vymačkáme přes čisté pláténko (látkový kapesník), slijeme ho do skleněné lahvičky z tmavého skla a uzavřeme. Používáme zevně k mazání na všechny uvedené potíže, na popáleniny ve směsi se lněným olejem. Vnitřně se užívá olej nakapaný na cukr pro povzbuzení chuti k jídlu, proti bolestem hlavy a na posílení nervů.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny