Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Hořčicová omáčka - příprava: Vařené žloutky prolisujeme a promícháme se syrovým žloutkem. Pak po kapkách za stáleho míchání přidáme stolní olej, lžíci hořčice, citronovou šťávu, očištěnou, jemně usekanou sardeli, cibuli a kapary, sůl, tlučený bílý pepř, podle chuti octa a několik kapek anglické (worcesterské) omáčky.

Umíchanou omáčku dáme na 2 hodiny před podáváním do studena. Omáčku podáváme k studeným masitým pokrmům.

 

Hořčicová omáčka - suroviny:

  • 2 natvrdo uvařené žloutky
  • 1 syrový žloutek
  • 1/4 l stolního oleje
  • lžíce hořčice
  • 1 sardel
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • tlučený pepř
  • 1 lžíce vinného octa
  • 5 kapek anglické omáčky (Worcestershire)
  • 10 g cibule
  • 2,5 g kaparů

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny