Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr

Vařená vejce, vajíčka - jak oloupat snadno a rychle (ocet)

Vařená vajíčka se budou lépe loupat, když do vařící vody přidáme lžičku octa.

Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit

Doma si můžeme připravit šlehačku z plnotučného mléka (2,5 dl), ve kterém rozpustíme 12,5 g výběrového másla nebo ivy. Mléko s máslem dobře ohřejeme, potom asi 3 minuty mixujeme a uložíme na chladné místo. Po dobrém vychlazení šleháme jako smetanu ke šlehání.

Převařené mléko - jak to udělat, co použít, aby se nezkazilo (cukr)

Když přidáme do převařeného mléka kostku cukru, nezkazí se.

Tuhá šlehačka - jak, čím docílit, dosáhnout (želírovací cukr)

Šlehačka zůstane delší dobu tužší, když do ní přidáme při šlehání želírovací cukr.

Oschlý, okoralý sýr - jak, čím pomoci, zbavit se okorání (mléko)

Sýr, který na povrchu oschl, naložíme na půl hodiny do mléka a dáme do chladničky.

Strouhání sýru na struhadle - jak, čím zabránit lepení sýru ke struhadlu (olej)

Aby se sýr nelepil na struhadlo, potřeme je lehce olejem i struhadlo se lépe myje.

Osychání, tvrdnutí sýru v lednici - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Osychání a tvrdnutí čerstvého sýru zabráníme, když jej budeme v ledničce uchovávat zabalený v hadříku navlhčeném v octě. Tento hadřík udržujeme stále vlhký a jednou týdně jej měníme.

Praskání vajec při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Vejce nám při vaření nepopraskají, když do vody přilijeme trochu octa. A i kdyby skořápka přece praskla, bílek nevyteče z vejce ven. Navíc se pak vejce budou snáze loupat.

Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení

Potřebujeme-li, aby vajíčka nebyla příliš mastná, můžeme je připravit na kontaktním grilu nebo v sendvičovači. Na teflonovou plochu kápneme jednu kapku oleje, přidáme vajíčka a špetku soli a gril nebo sendvičovač přiklopíme. Vajíčka budou hotová za pár minut. Mají výbornou chuť a zaujmou nás i neobvyklým tvarem.

Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení

Když kucháme slepici, stává se, že v ní najdeme jeden velký a několik malých žloutků. Upotřebíme je jako obyčejný žloutek, jen je nejdříve vypereme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny