Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat

Borůvková marmeláda - příprava: Borůvky přebereme, opereme, necháme okapat a vložíme ho hrnce. Jestliže jsou plody přezrálé a pouštějí šťávu, stačí je jen krátce propláchnout a nenechají se okapat. Borůvky rozmačkáme vidličkou

nebo mačkadlem na brambory. Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme. Vmícháme želírovací cukr. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání čtyři minuty povaříme. Uděláme jednu nebo podle potřeby víc zkoušek rosolotvornosti. Pokud je to nutné, sebereme pěnu, a horkou marmeládou plníme skleničky až po okraj. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu, dokud marmeláda nevychladne.

Borůvková marmeláda - suroviny:

  • 1 kg borůvek
  • 2 citrony
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny