Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

► Jak poznat čerstvou rybu od staré (hrnec, voda)

Čerstvá ryba v hrnci naplněném vodou klesne na dno. Zůstane-li na hladině, neměli byste ji už jíst.

► Jak upéct křupavou kachnu, husu (ledová voda)

Asi čtvrt hodiny před dopečením kachnu nebo husu postříkejte ledovou vodou - kůrčička bude krásně křupavá.

► Jak udělat kuřecí prsa šťavnatá a křehká

Kuřecí prsíčka asi dvě hodiny před pečením zalijte podmáslím. Budou krásně šťavnatá a křehká.

Jak přichystat kuře na grilování, aby zůstalo šťavnaté, nevysušilo se

Kuře před grilováním nesolte, pouze je potřete olejem a okořeňte. Povrch zůstane suchý a maso bude šťavnaté.
Kuře osolte až před koncem grilování.

Čím potírat kuře během pečení, grilování, aby bylo hnědé a křupavé (pivo)

Během pečení nebo grilování kuře často potírejte pivem, bude pak pěkně hnědé a křupavé.

Jak naložit játra, ledvinky, aby byly jemné a šťavnaté (mléko)

Vnitřnosti jako játra nebo ledvinky před přípravou naložte asi na dvě hodiny do mléka - budou obzvlášť jemné a šťavnaté.

Jak zabránit prasknutí uzenek při pečení (propíchnutí, vřelá voda)

Aby uzenky při pečení nepraskly, propíchněte je na obou koncích, nebo je před pečením přelijte vařící vodou
a osušte (aby tuk neprskal). Dbejte na to, aby teplota pečení nebyla příliš vysoká, protože jinak se uzenky sice opečou, ale neprohřejí.

Jak zabránit prasknutí párků při ohřívání (mléko)

Přiveďte vodu k varu, stáhněte plamen na minimum a přidejte do vody trochu mléka - párky pak nepopraskají.

Jak nakrájet slaninu snadno a jednoduše (horká voda)

Před krájením slaniny namočte nůž do horké vody. Půjde snadno nakrájet.

Jak vylepšit šťávu z pečeného masa (jablko)

Do šťávy z pečeně vložte kousky jablka a pečte je s masem. Šťáva bude chutnější.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny