Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady

 

Na co se hodí různé druhy rýže.
Rýže patna je bílá, neslepuje se, je loupaná a dlouhozrnná. Parboiled se konzumuje hlavně v USA, je předvařená v páře a obsahuje minerální látky a vitaminy a je loupaná. Předvařená rýže má tu výhodu, že ji nemusíme přebírat a stačí několik minut podle návodu k její přípravě. Mléčná rýže obsahuje mnoho škrobu, uvaří se doměkka a lepí se. Je vhodná pro přípravu sladkých nákypů. V Itálii se používá rýže Avorio hlavně na rizota, je loupaná, vaří se naměkko a lepí se. Přírodní rýže je neloupaná a tmavší. Obsahuje více minerálů a vitaminů než rýže loupaná a také dlouhým skladováním žlukne. Musí se déle vařit. Bio-rýže by měla být připravena bez umělých hnojiv. Je neloupaná. Zlomková rýže je loupaná a jsou to zrnka polámaná a při vaření se z ní vyluhuje mnoho škrobu. Je vhodná na nákypy a rizota.

Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady

Rýži před vařením osmahněte na oleji či na másle, až pak přilijte vodu. Bude nádherně vonět.

Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení

Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly? Jaký je trik na nejlepší domácí ravioly? Není to v náplní, ale v co nejtenčím těstě. Až je budete dělat, klidně těsto projeďte strojkem na těstoviny dvakrát. Jedině tak budete mít požitek jako v pravé italské restauraci.

Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)

Těsto na nudle se podaří lépe vyválet, když do něho přidáme trochu oleje.  

Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)

Těstoviny se nepřilepí ke dnu hrnce, když před vařením přidáme do vody lžičku oleje.

Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná

Rýže bude obzvlášt' chutná, když do ní po uvaření zamícháme půl kelímku jogurtu a pokapeme citronovou šťávou.

Jak zabránit slepení špaget po uvaření

Špagety se vám neslepí, když do nich nalijete trošku oleje. Použijte olivový olej. Je chutný a velmi zdravý. 

Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků

Rýže se nebude při tvarování do kopečků ve formičce nebo nádobce tolik lepit, když formičku předtím namočíte do studené vody.

Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady

Pěkně hladké domácí těstoviny: Těsto bude hladší, použijeteli na zpracování více žloutků než bílků. Důležité je také přidat do těsta trochu olivového oleje.

Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené

Máte přesolené těstoviny a nevíte co s nimi? "Nařeďte" je různými dalšími neslanými potravinami a přesolená chuť se zjemní. Přidat můžete různou zeleninu na drobno nakrájenou (okurek, paprika, pórek), ale třeba i mozarellu. Vyhněte se ale slaným potravinám jako je třeba šunka, sýr apod.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny