Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024, svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Petice ke stažení - zachování fungujícího zdravotnictví (2013)

petice-ke-stazeni-zachovani-fungujiciho-zdravotnictvi-2013

petice-ke-stazeni-zachovani-fungujiciho-zdravotnictvi-2013
Politici by neměli dělat z občanů nesvéprávné hlupáky. Občané si zdravotnictví platí, mají tedy právo vyjádřit se k jeho kvalitě. Výdaje na zdravotnictví klesají již tři roky po sobě. Pokles podílu HDP plynoucího do zdravotnictví je důkazem, že krize dopadá na zdravotnictví s větší tvrdostí, než je nutné. Revize maximálních cen a úhrad léků z veřejného zdravotního pojištění měl SÚKL provádět každoročně. S požehnáním ministerstva zdravotnictví tuto svoji povinnost neplnil. Ministr Heger situaci „vyřešil“ tím, že umožnil revize provádět pouze jedenkrát za tři roky.

___

___

Migréna - jaké otázky by měl neurolog položit pacientovi, anamnéza migrény

migrena.jpgMigréna je nepříjemné onemocnění, které je typické povětšinou několik dní trvajícími bolestmi hlavy, které bývají  na jedné polovině hlavy a poloviny se mohou střídat. Jak se říká, "anamnéza je polovina diagnózy." Toto platí z 80% u migrény, která se jinak nedá běžnými vyšetřeními v podstatě diagnostikovat. Článek obsahuje otázky, které by měl neurolog znát a migrenikovi položit, aby dobře odlišil jiné druhy bolestí hlavy (např. tensní cephalea, paroxysmální hemikranie, cluster headache apod.).

___

Mladí lékaři a jejich sny spojené s prací v nemocnici - co by si přáli?

 

mladi-lekari-a-jejich-sny-spojene-s-praci-v-nemocnici-co-by-si-prali

mladi-lekari-a-jejich-sny-spojene-s-praci-v-nemocnici-co-by-si-prali
V rámci našeho nově připravovaného projektu Férové pracoviště jsme oslovili několik mladých lékařů a absolventů, jak by vypadal jejich sen, který by prožili v zaměstnání. Zde máme některé odpovědi, které se nám líbily nejvíce.

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Existuje někde pro nás ten pravý, ta pravá pro náš život - tedy ideální druhá polovička (zamyšlení)

S příchodem na tento svět většinou zapomínáme, s jakým úkolem jsme tady přišli. A týká se to i vztahů. Spousta lidí řekne. "Já mám smůlu na partnery." Otázkou je, zda je to opravdu smůla nebo jen příležitost k duchovnímu rozvoji. Co když si máme s dotyčnými pouze něco dořešit, něčemu se naučit, odpustit si a jít dále.

__

__

Kvalita brambor aneb proč chutnají bramobry ze supermarketu jako bláto

brambory_obchodak.jpgTaky jste si toho všimli? Koupíte krásně vypadající zeleninu v supermarketu. Říkáte si: Joooo, to jsem udělal skvělou koupi. Zelenina ve slevě a ještě tak nádherná! Jenže ono to co vidíte, není tak jednoduché. Když si doma „umělou“ zeleninu rozkrojíte, stále to ještě není tak zlé. Když přičichnete, je to trošku horší. A když ochutnáte, máte v puse něco, co je z 80% zelenina, ale zbytek něco umělého.
 
 

Plat lékaře absolventa - zedník se nám směje!

plat_lekare_absolventa.jpg

Sedím v malé místnosti, všechny technické letáčky už mám prostudované, takže přecházím očima na další tiskoviny. Připadá mi trošku potupné v čekárně u automechaniků číst ženské časopisy, kterých je na stolku skutečná přehršel. Ale než koukat do bílé zdi, raději se zakusuji do článků. Článek o česneku – no klasika, nic nového, snižuje cholesterol, likviduje parazity bla bla bla - to jsem četl už mockrát. A je tu další článek. O osudu jednoho mladého lékaře hledajícího štěstí v zahraničí.


Vztahy - náhodné články

Čínský horoskop 2016 - opice, krysa, buvol, tygr, zajíc, drak, had, kůň, koza, kohout, pes, vepř

cinsky-horoskop-2016-opice-krysa-buvol-tygr-zajic-drak-had-kun-koza-kohout-pes-vepr

cinsky-horoskop-2016-opice-krysa-buvol-tygr-zajic-drak-had-kun-koza-kohout-pes-vepr

Co nás čeká v roce 2016? Podle západní astrologie je vládcem ohnivý Mars a podle čínské astrologie ohnivá Opice, která je velmi bystrá a také rychlá. Můžeme se těšit na náhlé změny (které např. představuje tarotová karta Věž). Měli bychom být připraveni, zvláště ti, kteří si vše rádi plánují, že „prozřetelnost“ zařídí nenadálé zvraty, se kterými se budeme muset vyrovnat.

___

___

Sňatek z rozumu - má šanci na úspěch?

snatek-z-rozumu-ma-sanci-na-uspech

snatek-z-rozumu-ma-sanci-na-uspech
Kdysi to bývalo tak samozřejmé, že se nad tím nikdo nepozastavoval. Dnes (05.06.2018) jsou rozumové vztahy taky běžné, ale přesto nesou cejch jakési podivnosti. Kdo tedy má rozhodovat o vstupu do manželství: srdce, nebo mozek? Někteří před oltář doplují na růžovém obláčku zamilovanosti a pravděpodobně si neumějí představit, že by jejich romantickou chvíli hyzdily tak přízemní pohnutky, jako jsou rozum, odpovědnost či plánování budoucnosti.

__

__

Nevěra - výhody a nevýhody, 5x proč ano a 5x proč ne

nevera-vyhody-a-nevyhody-5x-proc-ano-a-5x-proc-ne

nevera-vyhody-a-nevyhody-5x-proc-ano-a-5x-proc-ne
Partnerské trojúhelníky a situace, které v souvislosti s nimi vznikají, tvoří náměty slavných filmů a románů. Ale jsou i zdrojem nespočtu anekdot a co víc, jsou součástí skutečného života. Současná doba a euroamerická civilizace ženské nevěře přejí. Je to dáno zejména tím, že dnešní dámy jsou soběstačnější a samostatnější. V zemích, kde mají muži nadvládu a jejich partnerky jsou na nich ekonomicky i společensky závislé, je nevěrnic mnohem méně.

___
___

Texty - náhodné články

Chronická otrava oxidem uhelnatým CO - příznaky, projevy, informace

chronicka-otrava-oxidem-uhelnatym-priznaky-projevy-symptomy-informace

chronicka-otrava-oxidem-uhelnatym-priznaky-projevy-symptomy-informace

Příznky chronické otravy oxidem uhelnatým CO (chronic poison carbon monoxide) jsou: bolesti hlavy, hučení v uších, pocit tíhy na prsou, závratě, únavnost, zapomnětlivost, někdy i zažívací obtíže a vyrážky. Stesky jsou zprvu jen přechodné, později se stávají trvalými, na druhé straně dochází pravděpodobně k určitému návyku. Po přerušení exposice dochází k úplné úpravě, někdy až po delší době.

___

___

Jak vybrat žehlicí prkno podle stability, pevnosti, složitosti skládání

jak-vybrat-zehlici-prkno-podle-stability-pevnosti-slozitosti-skladani
jak-vybrat-zehlici-prkno-podle-stability-pevnosti-slozitosti-skladani
Jeden by řekl: Prkno jako prkno. Kdepak, není prkno jako prkno. Některá jsou pro kočku. Žehlení na nich může být jako za trest. Najdou se i taková, která se při prvním použití poroučela k zemi. Co můžete v obchodě poznat, samozřejmě za předpokladu, že si necháte prkno vybalit z jeho obalu? A co naopak poznat nemůžete?
___
___

Potraviny podporující chuť na jídlo aneb co dělat když hlad nepřichází?

Podpora chuti na jídlo potravinami jídlem

Podpora chuti na jídlo potravinami jídlem
Nechutenství občas potká každého. S námi se vám chuť k jídlu zase vrátí. Zejména starší lidé často trpí nechutenstvím. Důvodů může být mnoho, třeba nemoc či léky, ale i starosti a stres, které negativně působí na žaludek. Důležité pak je přirozeně vzbudit chuť k jídlu. Někdy stačí chvilka pohybu na čerstvém vzduchu a dostaví se hlad. Chuť k jídlu ale přirozeně povzbudí i některé potraviny. 

__

__

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz