Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady

Zkažená ryba a v rozkladu má zapadlé oči, rohovky potažené slizem, který páchne, rozměklé vnitřnosti a žábry prostoupené páchnoucím slizem, šupiny a kosti uvolněné, maso změklé.

Jak v létě uchovávat ryby, aby déle vydržely čerstvé - tipy, rady

Ryby v létě uchováme po delší dobu, když je zabalíme do čerstvě natrhaných kopřiv.

Jak to udělat, aby přesolené ryby ztratily slanost, přestaly být slané - postup, návod

Uzené a přesolené ryby ztratí slanost, necháme-li je na hodinu namočené v mléce a potom je omyjeme čistou vodou.

Jak to udělat, aby se ryba při vaření nerozvařila, jak poznat, zda je již ryba uvařená - tipy, rady

Ryby vaříme vždy bez pokličky, protože se obvykle rozvaří. Vařenou rybu poznáme, když ji vezmeme za ploutev a ta se lehce vytáhne.

Jak to udělat, aby ryba nepáchla bahnem - tipy, rady

Páchne-li ryba bahnem, ztratí tento pach, když ji vložíme na delší dobu na dřevěné uhlí nebo ji necháme na několik dní v čerstvé pramenité vodě. Můžeme ji ponořit na 15 minut do vlažného mléka nebo zlehka potřít vodou nebo opláchnout.

Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)

Zápach z pánve, na níž jsme pekli rybu odstraníme tak, že v ní necháme povařit čajový vývar.

Smažená ryba bez strouhanky, jak usmažit rybu bez trojobalu - postup, návod

Smažená ryba bez strouhanky: Očištěné porce ryby osolíme, obalíme v hladké mouce a velmi krátce smočíme v míse s vodou. Po okapání smažíme v rozpáleném oleji jako obvykle. Toto smažení má tu výhodu, že olej na pánvi zůstane čistý bez připálených drobků strouhanky.

Rybí polévka pro štíhlou linii - postup, návod

Rybí polévka pro štíhlou linii: Jestliže nám od oběda zbyde trochu smažené ryby, připravíme z ní chutnou a lehkou polévku k večeři. Osmahneme a vodou s instantním rybím vývarem zalijeme polévkovou zeleninu. Přidáme kousky masa a polévka je hotová.

Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení

Při přípravě ryby je nutné ji - důkladně očistit (opláchnout pod tekoucí vodou, odstranit zbytky krve a kostí) - okyselit (rybu pokapeme šťávou z citrónu nebo ji vložíme do marinády) a osolit. Podle druhu přípravy ji můžeme také dokořenit pepřem, paprikou, česnekem a kořením kari. K rybě se také hodí bylinky (petrželka, kopr, řeřicha, meduňka, šalvěj, estragon, rozmarýn).

Jak kuchat rybu, nač si dávat při kuchání ryby pozor - postup, návod

Rybu kucháme tak, že ji rozřízneme od ocasu na břišní straně a z otevřené dutiny opatrně vyjmeme vnitřnosti. Při vyjímání vnitřností postupujeme od zadu do předu. Žlučový váček opatrně vyřízneme a ihned zahodíme. Rybu pak příčně nakrájíme na porce, omyjeme a osušíme. Pak už s ní pracujeme podle svých zvyklostí a fantazie.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny