Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak uchránit luštěniny před napadením škůdci (sůl)

Luštěniny čas od času posypeme solí a dbáme na to, aby sůl byla pravidelně rozdělená. Tak je chráníme před červy i dalšími škůdci.

Jak poznat, zda je fazolový lusk v obchodě čerstvý

Fazolový lusk uchopte mezi ukazováček a palec a jemně ho přehněte. Pokud se bez větší námahy přelomí, je čerstvý, zvadlý lusk se ohne.

Jak vařit luštěniny, kdy solit, kořenit

Na začátku vaření luštěniny nesolte ani nekořeňte, protože by se prodloužila doba vaření. Všechny příchutě přidejte, až když luštěniny začínají měknout.

Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava

Fazolky vyvařené v polévce či v podivné bílé omáčce moc sympatií nebudí. Ale co je třeba zkusit jako přílohu ke šťavnatému masu? Uvařte je v osolené vodě spolu s další zeleninou (mrkví, lusky hrášku, kedlubny) a přidejte také nakrájené brambory.

Číst dál: Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava

Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)

Přidejte do fazolí při vaření špetku jedlé sody - působí proti nadýmání, takže luštěninu lépe strávíte.

Sundávání vláken z fazolí - jak sundat snadno a rychle

Ta nejlepší metoda pro snadné čištění fazolí a zbavování je vláken je, když fazole namočíte na pár minut do horké vody a hned pak do vody studené.

Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat

Pikantní naložené fazolky - příprava: Fazolové lusky opereme, seřízneme stopky a špičky a stáhneme tuhé vlákno. Buď je necháme celé, nebo je nakrájíme na šikmé proužky. Vložíme do sklenic, proložíme oloupanými stroužky česneku a

Číst dál: Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat

Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Fazolky ve slaném nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem, v

Číst dál: Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit

Fazolky v kyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem,

Číst dál: Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit

Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Fazolky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme

Číst dál: Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny