Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak zabránit zkažení šunky na řezu (vaječný bílek)

Naříznutá šunka zůstane bezvadně čerstvá, když ji na řezu potřeme syrovým vaječným bílkem.

Jak poznat čerstvou rybu od staré hmatem (otisk prstu)

Zda jsou ryby čerstvé poznáme tak, že maso stiskneme prstem. Zůstane-li v něm otisk prstu, je ryba stará. U čerstvé otisk ihned zmizí.

Jak rozeznat čerstvou rybu od staré, zkažené (ponoření do hrnce)

Zda jsou ryby čerstvé, poznáme snadno, když je ponoříme do hrnce s vodou. Klesnou-li ke dnu, jsou čerstvé. Ryby, které vyplavou, jsou zkažené.

Jak zabránit ztvrdnutí hovězího jazyka při vaření (mírný var)

Hovězí jazyk smíme vařit jen velmi mírným varem, jinak rychle ztvrdne.

Jak připravit měkká a jemná játra (mléko)

Naložíme-li kousky jater před pečením asi na hodinu do mléka, budou měkká a jemná. Po vyjmutí z mléka je musíme lehce obalit v mouce a péct v malém množství tuku. Hlavně nesmíme ale zapomenout, že játra se solí až když jsou hotová.

Jak vylepšit chuť vepřové pečeně (jalovec)

Vepřová pečeně získá vynikající chuť, když k ní při pečení přidáme několik kuliček jalovce.

Jak vrátit šťavnatost šunce (horká voda)

Šunku, která ztuhla, položíme na chvílí do horké vody, bude zase šťavnatá.

Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)

Jehněčí maso naložené několik dní do podmáslí a uložené v chladu chutná jako zvěřina.

Jak naložit zajíce (podmáslí)

Zajíc bude po úpravě chutnější, naložíme-li ho předem do podmáslí.

Jak zvýraznit barvu šťávy z pečeně (cukr)

Přidáme-li ke šťávě pečeně špetku cukru, bude mít krásně tmavou, hnědou barvu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny