Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Žemlové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Žemlové knedlíky - příprava: Toastový chleba nakrájejte na kostky. Vejce rozklepněte a žloutky oddělte od bílků. Do mísy nalijte mléko, přidejte do něj žloutky, osolte a promíchejte. Přihodte chleba, petrželku a opatrně (ale dobře) vše smíchejte. Nechte směs chvíli odstát, aby se do pečiva vsáklo mléko. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi v misce.

Číst dál: Žemlové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Dýňové noky - příprava: Oloupané a nakrájené brambory uvařte doměkka. Zvlášť uvařte i dýni. Obojí slijte a nechte dobře vychladnout, nejlépe přes noc. Větší hrnec naplňte vodou, osolte ji a začněte zahřívat, aby voda přišla k varu dříve, než si připravíte noky. Brambory a dýni prolisujte lisem na brambory nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s ostatními surovinami, osolte a vypracujte jemné, nelepivé těsto.

Číst dál: Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Tyrolské špekové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Tyrolské špekové knedlíky - příprava: Cibuli nakrájejte nadrobno, špek na kostičky a obojí opečte na rozpáleném másle dozlatova. Rohlíky nakrájejte na kostičky, vejce rozšlehejte v mléku a přelijte je přes pečivo. Nechte chvilku odležet, pak vmíchejte zchladlou cibuli, špek a nasekanou petrželku. Osolte, promíchejte a namočenýma rukama z těsta tvarujte koule o něco menší než tenisák.

Číst dál: Tyrolské špekové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Máslové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Máslové noky - příprava: Změklé máslo utřete s vejcem a solí do pěny (nejlépe elektrickým šlehačem). Z mouky odeberte malou část a tu promíchejte s práškem do pečiva a nechte stranou. K máslu s vajíčkem střídavě zapracujte mléko a zbylou mouku. Těsto nechte asi půl hodiny odpočinout a poté do něj zapracujte poslední hrnek mouky s kypřicím práškem do pečiva.

Číst dál: Máslové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Knedlíky klouzáky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Knedlíky klouzáky - příprava: Chlupaté knedlíky, klouzáky, někde se jim taky říkalo bosáky. Nenechte se zmást nepřesně uvedeným množstvím mouky, brambory jí nepotřebují pokaždé stejně. Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Slijte z nich vodu, ale ne zcela - tu, která se usadí u dna a obsahuje škrob v misce ponechte. Osolte, přidejte vejce a strouhanku a postupně vmíchejte mouku.

Číst dál: Knedlíky klouzáky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Lokše - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Lokše - příprava: Všechny suroviny zpracujte se 100ml vlažné vody na hladké a vláčné těsto. Dejte ho do olejem vymazaného mikrotenového sáčku a nechte 3 hodiny odležet v chladu. Z těsta vyvalujte tenké placky a nasucho je opékejte, až se na nich vytvoří zlatavé puchýřky. Pak je potřete husím sádlem.

Číst dál: Lokše - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Jihočeské drbáky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Jihočeské drbáky - příprava: Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte s rohlíky nakrájenými na kostičky. Dochuťte solí a pepřem. Vypracujte těsto, ze kterého tvořte koule velikosti tenisového míčku. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 20 minut. Až vyplavou, vložte je do studené vody, aby se povrch pěkně zatáhl.

Číst dál: Jihočeské drbáky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Bramborové knedlíky - příprava: Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte vychladit, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s krupicí, vejcem, osolte a vypracujte těsto a tvořte z něho válečky. Ty vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi 25 minut. Až vyplavou, vložte je do studené vody, aby se jejich povrch také pěkně zatáhl. Poté je nakrájejte.

Číst dál: Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Bramborové placky - příprava: Brambory uvařte ve slupce, bude to trvat asi 120 minut. Vychladlé oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte lisem na brambory. Z nastrouhaných brambor vytvořte na vále hromádku s důlkem uprostřed, do důlku vyklepněte vejce a okolo nasypte mouku. Osolte a vypracujte těsto, které se nelepí na prsty. Množství mouky závisí na typu a stáří brambor.

Číst dál: Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience

Jak vyrobit domácí jablečný ocet - příprava, postup

Jablečný ocet povzbuzuje látkovou výměnu a vyplavuje z těla odpadové látky. Preventivní dávka je jedna sklenice vody s dvěma lžícemi octa a lžící medu denně. Při chřipce a jiných horečnatých onemocněních můžete dávku zvýšit až na pět sklenic denně. Nejúčinnější je jablečný ocet vyrobený doma: asi kilogram jablek dobře umyjte, vykrájejte stopky, okvětí a nahnilé části a nastrouhejte na hrubém nerezovém struhadle i se slupkou a jádry.

Číst dál: Jak vyrobit domácí jablečný ocet - příprava, postup

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny