Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)

Aby knedlíky při vaření nepraskly, přidejte do vody několik kousků skořápky z uvařeného vejce.

Jak zvýraznit chuť omáčky (karamelizovaná cibule)

Potřebujete-li dodat omáčce výraznější chuť, je dobrou volbou osmažená cibulka posypaná cukrem, který na ní zkaramelizuje.

Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)

Potřebujete-li dodat omáčce výraznější chuť, přidejte do ní švestková povidla.

Jak zvýraznit chuť omáčky (rybízová šťáva)

Potřebujete-li dodat omáčce výraznější chuť, je dobrou volbou rybízová šťáva.

Jak zahustit řídkou omáčku bez použití mouky (brambor, chleba)

K zahuštění řídké omáčky se nejlépe hodí nastrouhaná brambora, případně kousek chleba - pozor ovšem na to, že zahuštěná tekutina se ráda připaluje.

Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)

Možností, jak napravit sraženou omáčku, je ponořit celý hrnec do studené vody a omáčku rozmíchat metličkou.

Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)

Při přípravě omáček často dochází ke dvěma nehodám: bud' jsou příliš vodové, nebo se srazí smetana. Sraženou omáčku napravíte špetkou prášku do pečiva či lžící smetany.

Jak zachovat bílou barvu morku při vaření polévky (slaná voda)

Morek v hovězí polévce zůstane bílý, když ho přes noc necháte v mírně osolené vodě a druhý den ho opláchnete pod tekoucí vodou.

Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)

Bramborové knedlíky budou pevné a lesklé, když je budete tvarovat rukama posypanýma jedlým škrobem a trochu škrobu přidáte i do vody, v níž je budete vařit.

Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)

Bylinková polévka získá pěknou sytě zelenou barvu, jestliže do ní vmixujete pár spařených listů špenátu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny