Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak ušlehat tuhou šlehačku (bílek)

Přidáme-li ke šlehačce trochu syrového vaječného bílku, ušlehá se nám krásně dotuha.

Jak zabránit skákání mandlí z prkénka při sekání (cukr)

Když si mandle před sekáním posypeme špetkou cukru, nebudou nám skákat z krájecího prkénka.

Jak zabránit klesání mandlí v těstě (mouka)

Mandle se v těstě dobře rozdělí a nebudou klesat ke dnu, když je promícháme s trochou mouky a přidáváme do těsta až úplně nakonec.

Jak poznat stáří kvasnic (sklenice s vodou)

Před zaděláváním kynutého těsta je užitečné vyzkoušet, zda je droždí opravdu čerstvé. Stačí ho dát kousíček do sklenice horké vody. Jestliže vyplave, je čerstvé a těsto nám náležitě vykyne.

Jak zabránit padání drobenky z koláče (voda)

Dobré je těsto před posypáním drobenkou potřít vodou. Drobenka nebude padat.

Jak ušlehat tuhý, pevný sníh (sůl)

Sníh z bílků se lépe ušlehá se špetkou soli, bude tužší a nezřídne.

Jak vylepšit míchaná vejce (mléko)

Přidáme-li do míchaných vajíček trochu mléka, budou mít jemnější chuť a nebudou tak suchá.

Jak zabránit prskání tuku z pánve při smažení (sůl)

Aby tuk z pánve nestříkal, přidáme do něj trochu soli.

Jak zachránit přesolené jídlo (syrový brambor)

Některá přesolená jídla můžeme zachránit, přidáme-li do nich oškrábané syrové brambory.

Jak zabránit rozvaření knedlíků (mouka)

Přidáme-li do vody na knedlíky bramborové i houskové - trochu mouky, nebudou se rozvářet.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny