Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Jak zabránit přimrznutí tvořítka na led v mrazáku (alobal)

Aby tvořítko na led v mrazáku nepřimrzalo, podložte ho alobalem.

Jak zabránit přimrznutí výrobníku na led v mrazáku (sůl, vosk)

Výrobník na led v mrazáku nepřimrzne, když na dno mrazáku nasypte několik zrníček soli nebo na spodní stranu výrobníku nakapete vosk.

► Jak zabránit prasknutí zavařovací sklenice při plnění horkou zavařeninou, marmeládou (vlhká utěrka)

Aby zavařovací sklenice při plnění horkou ovocnou hmotou nepraskly, postavte je na navlhčenou utěrku.

► Jak zabránit popraskání a zbarvení kůže při čištění zeleniny (ocet)

Zeleninu loupejte a čistěte rukama namočenýma v octové vodě - nebudete je mít pak rozpraskané a plné skvrn. Použít můžete také jednorázové zdravotnické rukavice.

► Jak se zbavit pálení v ústech po snězení chilli papričky nebo kořeněného jídla (banán)

Po ostře kořeněném jídle nebo po snězení chilli papriček podejte jako moučník banán. Pálení v ústech ihned přejde, banán pálení je zneutralizuje.

► Jak urychlit zrání ovoce, zeleniny (krabice, novinový papír)

Nezralé broskve, banány nebo zelená rajčata vložte do krabice, přikryjte novinovým papírem a postavte na tmavé místo - rychleji dozrají.

► Jak nastrouhat kůru z citronu snadno a rychle (rašple, struhadlo)

Čerstvá kůra se z citronu obtížně strouhá. Zkuste použít rašpli na dřevo - zubatým okrajem kůru snadno oškrábete, aniž byste porušili její strukturu. Použít můžete i jednu ze stěn klasického struhadla.  

Číst dál: ► Jak nastrouhat kůru z citronu snadno a rychle (rašple, struhadlo)

Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)

Kolikrát jste už při šlehání šlehačky zacákaly sebe i kuchyň? Vyrobte si šikovný jednorázový kryt přímo na míru vašim nádobám. Vezměte papírový talíř a doprostřed vystřihněte díru šírokou tak, aby jí prošly metličky šlehače.

Číst dál: Jak zabránit zašpinění kuchyňské linky při šlehání šlehačky (kryt na nádobu)

Jak oloupat zázvor rychle a jednoduše (lžička)

Čerstvé oddenky zázvoru mají papírově tenkou slupku, kterou je škoda loupat nožem nebo škrabkou, protože tím odstraníte i část dužiny. Zkuste kávovou lžičku. Vezměte zázvor do jedné ruky, do té druhé lžičku a oddenek oškrábejte - jde to snadno a zbavíte se jen té nejtenčí slupky.

Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mikrovlnná trouba)

Vložíte-li stroužky česneku na pár sekund do mikrovlnky, snaze z nich stáhnete slupku a poté je lehce protlačíte lisem, protože česnek teplem změkne.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny