Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Jak vyválet těsto na sušenky snadno a rychle (pergamenový papír)

Těsto na sušenky se nám bude lépe vyvalovat, když na vál položíme kus pergamenového papíru.

Jak upéct šťavnatý makovec (suchar)

Přidáme-li do těsta na makovec trochu strouhaného sucharu, zůstane makovec déle šťavnatý.

Jak upéct tvarohový koláč dozlatova (slazené mléko)

Tvarohový koláč bude pěkně dozlatova upečený, když ho krátce před vyjmutím z trouby potřeme slazeným mlékem.

Jak připravit měkkou drobenku (margarín, olej)

Když uděláme drobenku z margarínu nebo oleje namísto másla, bude báječně měkká.

Jak zadělat kypré těsto na koláče (kyselé mléko)

Zaděláváme-li těsto na koláče kyselým mlékem místo obyčejným, bude mnohem kypřejší.

Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)

Upečený moučník nechte 5-10 minut zchladnout a teprve poté jej vyklápějte z formy. Nechce-li se mu ven, obložte formu utěrkou namočenou ve studené vodě, nechte chvíli působit a vyklopte.

Jak zabránit vzniku žmolků v moučníku (smíchání směsí)

Žmolkům a sraženínám v moučníku se vyhnete, když nejprve smícháte zvlášť sypké a zvlášť tekuté ingredience a teprve potom je opatrně spojíte dohromady.

Jak změkčit tvrdé cukroví (jablko)

Do krabice s cukrovím, které potřebuje zvláčnět, vložte celé jablko.

Jak zabránit vsáknutí želatiny do dortu (mražené ovoce)

Při přípravě ovocného želatinového dortu naklaďte na korpus část čerstvého a část mraženého ovoce. Pak jej můžete zalít horkou želatinou - na studeném ovoci ihned tuhne a nevsákne se do korpusu. Po ztuhnutí můžete přidat další želatinovou vrstvu.

► Jak nepřipálit lívance, palačinky (slaná voda)

Přetřete studený lívanečník před pečením slanou vodou - těsto na lívance nebo palačinky se nebude připalovat.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny