Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Potraviny a vaření

Jak to udělat, aby byly změklé preclíky opět křupavé - tipy, rady

Pokud tyčinky nebo preclíky změkly, rozpékáme je na plechu v troubě. Budou zase křupavé.

Jak změkčit ztvrdlé sušenky (mléko, trouba)

Ztvrdlé sušenky namočíme na okamžik do mléka a pak rozpečeme v troubě. Budou zase křupavé a chutné jako čerstvě upečené.

Jak rozředit příliš tuhou marmeládu, želé (horká voda, rum, alkohol)

Příliš tuhou marmeládu nebo želé můžeme také rozředit svařenou horkou vodou, rumem nebo jiným alkoholem.

Jak zjemnit chuť rebarborového, reveňového želé (likér)

Chuť reveňového želé zjemníme, když do něj po zavaření přidáme jednu až dvě lžičky likéru.

Jak zabránit při vaření přetečení zavařeniny z hrnce (máslo)

Když do zavařované směsi přidáme oříšek másla, zavařenina nepřeteče na plotnu.

Jak vylepšit aroma čaje při skladování (vanilka)

Čaj získá zvláštní aroma, přidáme-li k němu do plechovky malý kousek vanilky.

Jak napravit příliš hustý, zakalený olej (sůl)

Je-li stolní olej zkalený a příliš hustý, stačí do něj přidat několik zrnek soli a bude zase čirý.

Jak udržet petrželovou nať čerstvou několik dní (sáček, lednice)

Čerstvou petrželovou nať dáme do sklenice s vodou, přetáhneme přes ní polyetylénový sáček a dáme do chladničky, kde vydrží několik dní.

Jak zabránit vyschnutí hořčice (sůl)

Přidáme-li špetku soli do hořčice, zabrání jejímu vysychání.

Jak nechat dozrát zelená, nezralá rajčata - tipy, rady

Jestliže nám rajčata na podzim nedozrají, je nejlepší vytrhnout celé keříky, svázat je za kořeny a zavěsit do průvanu. Tak nejlépe dozrají.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny