Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak zabránit hnědnutí žampionů při tepelné úpravě, pečení (citronová šťáva)

Pokapeme-li žampióny před pečením nebo jinou tepelnou úpravou citronovou šťávou, budou pěkně bílé.

Jak připravit koření z hub (mlýnek na pepř)

Sušené houby si můžeme umlít v mlýnku na pepř a získáme tak vynikající houbové koření.

Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Plněné žampiony - příprava: Houby očistěte, ale neloupejte. Nožičky malých žampionů odkrojte, velkých odlomte. Malé houby a nožičky nasekejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, vložte 4 velké žampiony, pokapejte citronovou šťávou a z každé strany je 1 minutu opékejte.

Číst dál: Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak obalit houbové řízky snadno a rychle (sáček)

Obalování houbových řízků v trojobalu si žádá hodně času a trpělivosti. Proces urychlíte tak, že do jednoho mikrotenového sáčku vsypete hladkou mouku a do druhého strouhanku. Připravené houby vložte do sáčku s moukou a několikrát převraťte či opatrně protřepejte, potom je namočte do rozšlehaných vajec a hned přesuňte do sáčku se strouhankou. Sáček přidržte nahoře i dole, několikrát jej převraťte a máte obaleno.

► Jak nakrájet houby snadno a rychle (kráječ na vejce)

Nebaví vás krájet houby? Vezměte si na pomoc kráječ na vajíčko - tenké plátky z houby získáte jediným pohybem.

► Jak čistit houby aby nezměkly a zůstaly pevné

Houbám neprospívá oplachování, nasáknou vodu a ztratí pevnost. Proto je lepší oškrábat je nožem a dočistit papírovým ubrouskem.

Žampiony při vaření nezhnědnou - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Pokud žampiony před tepelnou úpravou zakapete citronovou šťávou, nezhnědnou.

Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)

Originální síta na sušení hub či bylin vytvoříte snadno. V obchodě kupte okenní síť proti hmyzu, tu přitlučte do rámu z latí. Vznikne vám sušicí síť, která vám na půdě mezi dvěma židlemi vytvoří dokonale provzdušněnou sušárnu.

Číst dál: Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)

Žampiony při vaření zůstanou bílé, pevné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Žampiony po umytí a nakrájení přelijte citronovou šťávou, zůstanou bílé a dokonce při dušení pevné.

Houby lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (sůl)

Houby budou stravitelnější, jestliže je před tepelnou úpravou osolíte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny