Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nejnovější rada ve webu:

Pečivo

Jak změkčit ztvrdlé sušenky (mléko, trouba)

Ztvrdlé sušenky namočíme na okamžik do mléka a pak rozpečeme v troubě. Budou zase křupavé a chutné jako čerstvě upečené.

Jak upéct nadýchané pečivo z kynutého těsta (podmáslí)

Nadýchané kynuté pečivo upečeme, rozděláme-li droždí v podmáslí.

Jak namazat křehký chléb, knackenbrot, aby se nezlomil (plátek chleba)

Krehký chléb či knackebrot podložte při mazání ješte jedním kouskem - nezlomí se.

Jak to udělat, aby opečené toasty, housky vydržely déle teplé a křupavé (alobal)

Na dno košíčku na chleba dejte alobal - opečené housky nebo toasty zůstanou déle teplé a křupavé.

Jak rozmrazovat housky, rohlíky, dalamánky (voda)

Čerstvé housky, rohlíky nebo dalamánky se dají výborně zmrazit. Po opětovném rozmrazení je natřete trochou vody (nebo směsí vody a mléka) a dejte do předehřáté trouby nebo na chvíli do mikrovlnné trouby. Tímto způsobem vylepšíte i včerejší housky. Budou krásně křupavé.

Jak prodloužit trvanlivost chleba (hrnec, mokrá utěrka)

Chléb vložte do kameninového nebo hliněného hrnce a přikryjte mokrou utěrkou - zůstane déle měkký.

Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (brambor)

K chlebu v chlebníku vložte kousek oloupané brambory - zůstane déle čerstvý.

Jak prodloužit trvanlivost chleba v chlebníku (jablko)

K chlebu v chlebníku vložte kousek jablka - zůstane déle čerstvý.

Jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl

Chléb nikdy neukládejte do plastového sáčku, zplesnivěl by. Zabalte ho do lněného sáčku nebo čisté utěrky a maximálně do dvou dní ho spotřebujte. Po této době se v něm začnou tvořit zdraví nebezpečné - byť zatím okem neviditelné - plísně.

► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Chystá se k vám nečekaná návštěva? Pohostěte ji rychlými domácími krekry. Rozmrazte listové těsto a pláty nakrájejte na malé obdélníčky. Potřete je rozkvedlaným žloutkem a posypte čerstvě nastrouhaným sýrem, mákem a mandlovými sirkami.

Číst dál: ► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny