► Jak rozpustit zcukernatělý tuhý med - postup, pravidla
Zveřejněno: sobota 13. duben 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 23548x
Zcukernatělý tuhý med rozpustíte tak, že ho po krátkou dobu (asi 20 minut) necháte při teplotě kolem 40°C. Ideální je pro to vodní lázeň s teploměrem. Vyšší teplotu nikdy neaplikujte. Užitečné bílkoviny by se nenávratně zničily a med by neměl tak blahodárný účinek.
Med nikdy nerozpouštějte v mikrovlnné troubě!!!
_
Další rady v kategorii
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Co je medovicový med
-
Co použít k oslazení marmelády místo cukru (med) - tipy, rady
-
Co udělat, když začne med kvasit - postup, návod
-
Jak rozpoznat pravý med - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat med, aby se nezkazil - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně skladovat a uchovávat med, jaké dodržovat zásady při skladování medu, aby se med nezkazil - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit zkysnutí medu, jak uchovávat med, aby se nezkazil - tipy, rady, doporučení
-
Jak zkapalnit zkrystalizovaný med bez zničení zdravých látek v medu
-
Jak, čím odstranit alkohol z krve - tipy, rady, doporučení (med)
-
Kdy si dávat pozor při konzumaci medu, kdo by neměl med jíst - tipy, rady, doporučení
-
Kolik kalorií má med
-
Květový med - co znamená toto označení medu
-
Med - jaké prospěšné látky pro lidský organismus obsahuje
-
Med z květu černého bezu s pomerančem - recept
-
Med zkrystalizovaný, tuhý - jak rozpustit (voda)
-
Ochucený bylinkový med - příprava
-
Ostružinový med - jak ho poznáme
-
Pampeliškový med - recept
-
Pohankový med - jak ho poznáme, jaké je jeho využití
-
Rozdělení medu podle oblasti původu, ochranné známky medu
-
Rozdělení medu podle ročního období
-
Uchovávání, skladování medu - jak uchovat, aby se nezklazil
-
V jaké teplotě, v kolika stupních uchovávat med - tipy, rady, doporučení
-
Z jakých materiálů by neměly být vyrobeny nádoby na skladování medu, aby nekazily jeho chuť - tipy, rady, doporučení
-
► Jak rozpustit zcukernatělý tuhý med - postup, pravidla