Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Nedopečená pečeně, maso - jak, čím pomoci (smažení)

Nedopečenou pečeni nakrájejte na úzké plátky a chvilku je povařte v omáčce nebo poduste v másle. Drůbež rozporcujte a po kouscích ji dopečte v troubě nebo na pánvi.

► Jak zabránit prasknutí brambory vařené ve slupce (ocet)

Brambory ve slupce při vaření nepopraskají, když do vody přilijete trochu octa.

Klobásy křupavé - jak to udělat, co použít (hrnec)

Pěkně křupavé klobásky připravíte, když je vložíte do prázdného kastrůlku, ten ponoříte do většího kastrůlku s vodou a dáte zapéct.

Ovocné knedlíky chutnější - jak vařit, uvařit (rum, vanilkový cukr)

Pro chutnější ovocné knedlíky přidejte do vody při vaření trochu rumu nebo vanilkového cukru.

Nádivka do buchet tekutá - jak, čím zahustit (perník, pudink, škrobová moučka)

Příliš tekutou náplň do šátečků či buchet je třeba zahustit, aby z nich nevytékala. Švestková povidla zahustíte strouhaným perníkem, do tvarohové nádivky lze přidat lžíci vanilkového pudinku a do marmelády lžičku škrobové moučky.

Štrůdl voňavý - jak to udělat, co použít (máslo, cukr, strouhanka)

Při pečení štrúdlu opražte na másle strouhanku s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru se vytvoří kousky karamelu. Nechte vychladnout a posypejte těsto - štrúdl bude krásně vonět.

Tenké plátky masa - jak nakrájet snadno a rychle (mrazák)

Vepřové maso nakrájíte na tenké plátky snáz, když ho předtím 20 minut zamrazíte.

Jak, čím nahradit vanilku v pokrmu, receptu - (javorový sirup, baileys)

Jestliže jste zapomněli koupit vanilku a potřebujete ji do receptu, nahradíte ji javorovým sirupem nebo likérem Baileys.

Palačinky jemnější, chutnější - jak to udělat, co použít (podmáslí)

Palačinky získají lahodnější chuť, když je místo mléka připravíte z podmáslí.

Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)

Připravujete pikantní občerstvení pro poněkud citlivější návštěvu? Osmažte chilli papričky na sójovém oleji a použijte ho při přípravě pokrmu, papričky už do něj nepřidávejte. Jídlo tak bude lépe stravitelné.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny