Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Záklechtka, jíška do polévky - recept, postup, návod

Při zahušťování polévek nemusíme vždy použít jíšku, záklechtka je dietnější a hlavně o něco jednodušší! Jak se připravuje? Rozmícháme hladkou mouku ve vlažné vodě, aby se netvořily hrudky, mouku osolíme, do polévky vlijeme přes cedník, ztlumíme plamen a mícháme.
Recept jak připravit záklechtku: Mouku vždy rozmícháváme ve studené tekutině (tekutinou může být voda, ale i část vychladlé připravované polévky nebo i mléko, smetana či podmáslí). Na 1 l polévky připravíme záklechtku ze 125 ml tekutiny a zarovnané lžíce mouky (hladká, polohrubá i hrubá). Připravenou záklechtku za stálého míchání lijeme do vařící polévky a polévku ještě nejméně 10-15 minut vaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny