Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod

Pečená drůbež bude mít zlatou a křupavou kůrčičku, když kůži před pečením potřeme smetanou nebo máslem a lehce poprášíme moukou. Dočervena pečenou kůrčičku docílíme tím, že na konci pekáč vyndáme z trouby pokropíme studenou vodou a vložíme zpět.

Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení

Starší husy, krůty, přikryjeme v troubě druhým pekáčem, vlastně podusíme, když maso změkne, odkryjeme a dopečeme do zlatova.

Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení

Plníme-li drůbež nádivkou, břišní dutinu dobře vysušíme, jinak nádivka vlhne a dobře se nepropeče.

Jak vykosťovat drůbeží maso - postup, návod

Drůbež určenou k pečení, smažení apod. vykostíme jen částečně, postupujeme takto: drůbež rozdělíme na půlky nebo čtvrtky, ostrým nožem maso nařízneme a pak jen oddělujeme maso od kosti obnaženou kost vykroutíme nebo odstřihneme. Odstraňujeme jen větší kosti, kost prsní, klíční, stehenní popřípadě i kost hřbetní.

Jak rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, nač si dát pozor - tipy, rady, doporučení

Jestli budeme rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, je lepší stehna a křídla obalit navlhčenými ubrousky, aby nedošlo k vaření slabších částí.

Jak odstranit z drůbežího masa zbytky peří a chloupky - postup, návod

Zbytky per odstraníme kleštičkami nebo pinzetou, drobné peří a chloupky opálíme nad ohněm.

Jak rozmrazovat drůbeží maso, aby zůstalo šťavnaté - postup, návod

Zmrazenou drůbež rozmrazujeme zvolna v chladničce nebo na studeném místě, například ve spíži otočíme hřbetem dolů. Doba rozmrazení je 3-6 hodin, podle velikosti. Maso rozmražené rychle uvolní příliš mnoho šťávy a po úpravě nebude tolik šťavnaté.

Jak škubat drůbež - postup, návod

Drůbež paříme proto, aby se dala snadněji očistit. Drůbež, škubaná nepařená, má maso křehčí a chutnější. Když drůbež paříme, ponoříme ji donádoby s horkou vodou ohřátou na bod varu. Drůbež opalujeme, aby po oškubání zbylé dlouhé chloupky a chmýří se odstranily.

Jak zabíjet drůbež a jak ji snadno oškubat - rady, doporučení

Drůbež nezabíjíme hned po krmení. Počkáme, až má volátko prázdné. Než-li drůbež podřízneme, omráčíme ji úhozem do hlavy a pak vytrhneme trochu peří na místě, kde ji chceme podříznout. Drůbež škubeme, dokud je ještě teplá. Studená se snadno potrhá. Domácí drůbež se škube od krku dolů, divoká, zejména tučná, zdola nahoru ke hlavě.

Jak to udělat, co použít, aby tvrdé drůbeží maso snadněji změklo - postup, návod

Stará drůbež snadněji změkne, když ji posypeme stejnoměrně zažívací sodou a necháme přes noc ležet. Před pečením nebo jinou úpravou drůbež omyjeme a naklepeme širokým těžkým nožem nebo paličkou na maso. Nebo také tak, že večer před pečením do ní na povrch vetřeme dostatečné množství tlučeného pepře nebo cukru. Před pečením dobře opláchneme a osolíme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny