Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak marinovat maso, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení

Smícháme jeden díl octa s jedním dílem olivového oleje a do této marinády maso naložíme přibližně na 1 hodinu.

Jednuduchá marináda na všechny druhy masa - postup, návod

Připravíme marinádu z olivového oleje, špetky tymiánu, 1 bobkového listu, nasekané petržele, bílého pepře a soli. Před
konečnou úpravou v ní necháme maso 2 hodiny uležet. Výsledný pokrm bude chutnější.

Vyschnutí masa při pečení - jak mu zabránit velmi snadno?

Italové pokud pečou maso, do trouby přidají žáruvzdornou nádobu s vodou. Voda se odpařuje, v troubě je vyšší vlhkost a maso tolik při pečení nevysychá.

Jak, s čím podávat plněný pečený bůček - tipy, rady, doporučení

Upečený nadívaný bůček krájíme ostrým nožem na tenké plátky, aby byla vidět mozaika a podáváme teplý s vařeným bramborem a zelným salátem nebo studený se zeleninovými saláty.

Jaká příloha je vhodná k pečenému bůčku - tipy, rady, doporučení

Protože vepřový bůček je velmi sytý, nepodáváme ho s knedlíky, ale raději s vařenými šťouchanými brambory, bramborovou kaší. Dobře se hodí i bramborový knedlík.

Jak udělat, vytvořit při pečení masa více šťávy - postup, návod

Chceme-li mít při pečení více šťávy, vyjmeme měkké maso, do šťávy přidáme trochu hladké mouky, necháme zasmažit, zředíme vodou a povaříme. Můžeme přidat pro chuť i třený nebo sušený česnek.

Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení

Připečené části šťávy z okraje nádoby seškrabujeme během pečení do šťávy. Dodávají nám nejen barvu, ale i chuť. Nesmějí být ovšem spálené, potom by byla šťáva hořká.

Jak upéct bůček do křupava a čím ho podlévat - tipy, rady, doporučení

Vepřový bůček a každou jinou pečeni, kterou chceme mít do křupava upečenou, poléváme jen vypečeným tukem. Aby se tuk nepřipaloval, podléváme pečeni vroucí vodou.

Marináda na ryby a jiné maso z citronu a sojové šťávy - postup, návod

Marináda na ryby a jiné maso z citronu a sojové šťávy
Jestliže do klasické sójové omáčky přidáme několik kapek citronové šťávy, získáme výbornou marinádu ke grilovaným rybám i jinému masu.

Jak, čím zjemnit chuť masa před pečením, grilováním - tipy, rady, doporučení (citrón)

Chuť masa znatelně zjemníme, pokapeme-li jej alespoň 1/4 hodiny před pečením nebo grilováním citronovou šťávou, stejně tak platí síla citrónu pro nakládání a marinování masa.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny