Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Jak jíst česnek aby nebolel žaludek - tipy, rady, doporučení

Pokud česnek jíte pravidelně, nemusíte se obávat ani rakoviny žaludku a tlustého střeva, protože riziko těchto zhoubných onemocnění snižuje až o třetinu v porovnání s těmi, kteří česnek jedí minimální nebo vůbec. Jak však česnek správně konzumovat, aby nebolel žaludek? Nejjednodušší je konzumovat jej jako doplněk stravy v  kapslích.

Pokud ale dáváte přednost čerstvému česneku, tak jej nadrobno posekáme jeden nebo maximálně dva stroužky česneku a necháte je pár minut odstát. Dobré je zalít pokrájený česnek extra panenským olivovým olejem, který překryje i zápach, nebo sníst ho se lžičkou medu či s plátkem celozrnného chleba. Proti zápachu z úst pomůže i šálek čerstvého mléka nebo petrželka. Česneková vůně se šíří dechem i pokožkou. Česnekový dech zmírní plátek citronu, česnekové menu zapijte sklenicí mléka nebo si dopřejte čokoládovou kostičku, kterou nechte na jazyku pomalu rozpustit, také žvýkání už jednoho zrnka kávy zmírní česnekový pach.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny