Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nakládání zeleniny - Kysané bylinkové zelí

Bylinkové zelí - příprava: Zeleninu a jablka nastrouhejte nebo nadrobno nakrájejte. Smíchejte sůl, bylinky a koření. Zeleninu a ovoce napěchujte po vrstvách do hrnce, každou vrstvu ochuťte směsí bylinek a koření se solí a případně ještě

zalijte solným nálevem. Vše zatižte a přikryjte. Nechte 1-3 týdny prokvasit při 15-22 C.

Bylinkové zelí - suroviny:

  • 500 g bílého zelí
  • po 100 g mrkve, jablek, celeru, okurek a papriky
  • 15 g bylinkové soli
  • 2 hrsti míchaných zelených bylinek
  • po 1 ČL drceného pepře a prolisovaného česneku

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny