Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Křenové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Křenové čatní - příprava: Očištěná rajčata, cibule a feferonky nakrájíme na menší kousky, vložíme do kastrolu, přidáme nastrouhaný křen, prosolíme a necháme do druhého dne stát. Druhý den přidáme cukr, ocet a koření a pod pokličkou

pomalu dusíme, až se směs rozdusí a zhoustne. Horké čatní nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a obrácené dnem vzhůru necháme vychladnout.

Křenové čatní - suroviny:

  • 400 g nastrouhaného křenu
  • 200 g zelených rajčat
  • 4 cibule
  • 4 feferonky
  • 400 g krystalového cukru
  • 2 dl octa
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • sůl

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny