Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Rajčatové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rajčatové čatní - příprava: Očištěná rajčata a oloupané cibule pokrájíme, vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, kari koření, mletou papriku a sůl a vaříme, až směs zhoustne. Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené jablko,

rozinky, cukr a ocet a ještě chvilku povaříme. Nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 C.

Rajčatové čatní - suroviny:

  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 jablko
  • 2 lžíce rozinek,
  • 1a 1/4 dl krystalového cukru
  • 1a 1/4 dl octa

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny