Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sterilovaná zelenina v soli - jak připravit, udělat

Sterilovaná zelenina v soli - příprava: Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme a promícháme se solí. Napěchujeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při teplotě 85 C. Zeleninu používáme do polévek, omáček,

nebo všude tam, kde bychom použili kořenovou zeleninu čerstvou. Do směsi můžeme přidat jakoukoliv jinou zeleninu, například květák, kapustu, pórek či cibuli, vždy však dodržume poměr 200 g soli na 1 kg zeleniny.

Sterilovaná zelenina v soli - suroviny:

  • 1 a 1/2 kg mrkve
  • 1/4 kg celeru
  • 1/4 kg petržele
  • 400 g soli

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny