Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sterilovaná zelenina pod svíčkovou - jak připravit, udělat

Sterilovaná zelenina pod svíčkovou - příprava: Očištěnou mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme, přidáme sůl, cukr, ocet a všechno koření, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina tak akorát potopená, a uvaříme

doměkka. Naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Sterilovaná zelenina pod svíčkovou - suroviny:

  • 1 kg mrkve
  • 700 g celeru
  • 500 g petržele
  • 500 g cibule
  • 5 lžic soli
  • 7 lžic krystalového cukru
  • 7 lžic octa
  • 1 a 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mletého bobkového listu
  • voda

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny