Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sterilovaný zeleninový salát - jak připravit, udělat

Sterilovaný zeleninový salát - příprava: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci svaříme suroviny na nálev. Do vroucího nálevu dáme nejprve cibuli a necháme ji přejít varem, pak přidáme papriky a opět necháme přejít

varem a totéž uděláme s okurkami. Odstavíme a přidáme rajčata. Zeleninu rovnoměrně rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, ve kterém se zelenina vařila, a do každé sklenice dáme 1-2 lžičky oleje, podle velikosti sklenic. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Sterilovaný zeleninový salát - suroviny:

  • 1 kg cibule
  • 1 kg paprik
  • 1 kg rajčat (zelených nebo pevných červených)
  • 1 kg salátových okurek
  • olej

Nálev:

  • 7 a 1/2 dl vody
  • 2 a 1/2 dl octa
  • 250 g krystalového cukru
  • 50 g soli

- vše svaříme

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny