Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sterilované červené, bílé zelí - jak připravit, udělat

Sterilované zelí - příprava: Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Scedíme je a po vrstvách vkládáme do sklenic, každou vrstvu posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením.

Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 oC.

Sterilované zelí - suroviny:

  • bílé nebo červené hlávkové zelí
  • sůl
  • kmín

Nálev:

  • na 1 l vody 3 dl octa
  • 100 g krystalového cukru
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 lžička nového koření
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka

- vše 5 minut povaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny