Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sterilované hlávkové zelí s červenou řepou - jak připravit, udělat

Sterilované hlávkové zelí s červenou řepou - příprava: Očištěnou řepu uvaříme do poloměkka, cibuli nakrájíme najemno a spaříme, očištěné zelí nakrouháme. Vše promícháme s kmínem, vložíme do sklenic, zalijeme přecezeným nálevem,

zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 C.

Sterilované hlávkové zelí s červenou řepou - suroviny:

  • 5 kg hlávkového zelí
  • 2 a 1/2 kg červené řepy
  • 500 g cibule
  • 1/2 balíčku kmínu

Nálev:

  • na 2 l vody 1/2 l octa
  • 400 g krystalového cukru
  • 70 g soli
  • 4 kuličky celého pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list

- vše svaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny