Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pikantní sterilované kedlubny - jak připravit, udělat

Pikantní sterilované kedlubny - příprava: Okrájené kedlubny nakrájíme na 1 cm silné plátky, které podle velikosti kedluben ještě překrojíme na poloviny či na čtvrtiny. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme téměř doměkka. Poté

je vyjmeme, necháme okapat a vložíme do sklenic. Do každé sklenice přidáme 1-2 tenké řezy cibule, 1 feferonku, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření a 1/2 lžičky hořčičného semínka, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.

Pikantní sterilované kedlubny - suroviny:

  • kedlubny
  • cibule
  • feferonky
  • celý pepř
  • nové koření
  • hořčičné semínko

Nálev:

  • na 1 l vody
  • 2 a 1/2 dl octa
  • 100 g krystalového cukru
  • 30 g soli

- vše svaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny