Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zavařený kadeřávek - jak připravit, udělat

Zavařený kadeřávek - příprava: Kadeřávek zbavíme špatných listů, opereme a nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a tenká kolečka mrkve, přidáme kadeřávek, podlijeme troškou vody, osolíme a

podusíme. Horkou hmotu vložíme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 90 °C, druhý den sterilaci zopakujeme. Kadeřávkovou zavařeninu používáme jako základ polévek, ale i pod maso a všude tam, kde potřebujeme získat zeleninovou chuť.

Zavařený kadeřávek - suroviny:

  • kadeřávek
  • cibule
  • mrkev - vše v libovolném množství,
  • olej
  • sůl



Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny