Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mrkev s hráškem ve sladkoslaném nálevu - jak připravit, udělat

Mrkev s hráškem ve sladkoslaném nálevu - příprava: Oškrábanou a omytou mrkev povaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a po zchladnutí nakrájíme na kostičky. Potom ji buď promícháme s vyloupaným hráškem, nebo obojí do

sklenic skládáme po vrstvách. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 1. den 50 minut při
teplotě 95 C, druhý den ještě 20 minut při téže teplotě. K mrkvi a hrášku můžeme přidat i trochu na půlkolečka nakrájené cibule.

Mrkev s hráškem ve sladkoslaném nálevu - suroviny:

  • mrkev a hrášek v libovolném poměru

Nálev:

  • na 1 vody
  • 20 g krystalového cukru
  • 10 g soli

- vše svaříme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny