Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pečený čaj s malinami a alkoholem - jak připravit, udělat

Na plech s vysokým okrajem nasypeme 2 kg přebraných a očištěných zralých malin. Přidáme celý kousek skořice, 6 hřebíčků, 3 hvězdičky badyánu a 2 plátky z oloupaného citronu. Nakonec maliny po celé ploše zasypeme 1,5 kg cukru, nemícháme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 "C a pečeme, až začne cukr karamelizovat.

Trvá to asi půl hodiny. Lehce hnědnoucí tekutý cukr opatrně smícháme s malinami a pečeme dalších 10 minut. Potom po celé ploše zalijeme 250 ml rumu, troubu vypneme, plech do ní vrátíme a maliny necháme ještě několik minut dojít a probublat. Horké maliny opatrně přecedíme (nejlépe to jde do široké mísy) a co nejteplejší plníme do pečlivě vypařených ještě teplých láhví. Zazátkujeme a položené necháme vychladnout. Takto upečené maliny jsou výborné při nachlazení a na vyvolání pocení. S přidáním horké vody máme vynikající voňavý nápoj, který si nezadá s dobrým svařeným vínem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny