Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jeřabinová šťáva na zpevnění cév - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Dobré cévy jsou základem dlouhého života. Vyhledejte si proto nejbližší jeřáb ptačí a natrhejte si dvě kila téhle oranžové podzimní krásy. V čerstvém stavu jsou jeřabiny mírně jedovaté (vyvolávají trávicí potíže), takže neochutnávat!

Jeřabinová šťáva na zpevnění cév - příprava: Čtyřlitrovou láhev naplňte omytými jeřabinami, přidejte kyselinu citronovou a až po okraj dolijte vodou. Uzavřete a nechte 2 dny stát. Poté přefiltrujte přes plátýnko, při filtraci jeřabiny důkladně vymačkejte. Smíchejte s cukrem (1kg na 1 litr vzniklé šťávy). Rozlijte do litrových lahví a uchovávejte v chladu maximálně 3 měsíce. Šťáva se běžně užívá 2x denně po 4 dl

Jeřabinová šťáva na zpevnění cév - suroviny:

  • 2 kg čerstvých jeřabin
  • 80 g kyseliny citronové
  • voda
  • cukr
  • čtyřlitrová lahev

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny