Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak vyrobit skořicový extrakt vhodný na přípravu mastí i na pečení - reecept, postup, návod, příprava, suroviny

Vlastní skořicový extrakt vám přijde vhod nejen při přípravě pečivá a sladkostí, ale také léčivých mastí. Skořice pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace, podporuje chuť k jídlu, zevně se užívá

proti revmatismu, vykazuje antibiotické a dezinfekční účinky a také se používá jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce.

Skořicový extrakt - příprava: Smíchejte rum se skořicí. Utěsněte víčko a nechte 2 týdny na chladném, suchém místě. Každý den (nebo když si vzpomenete) sklenici protřepejte. Po 2 týdnech je extrakt hotový, čím déle kůru v rumu necháte, tím bude silnější. Pro bezedný extrakt vždy po odlití doplňte další rum. Trvanlivost je 1 rok.

Skořicový extrakt - suroviny:

  • 250 ml lehkého rumu (světlého, ne moc aromatického)
  • 10 g kvalitní sekané skořicové kůry
  • 1 lahev/sklenice s těsnícím víčkem

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny