Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Obklad z eukalyptového oleje vhodný na zánět močového měchýře - jak udělat, připravit

Obklad z eukalyptového oleje: Teplý obklad s eukalyptovým olejem uvolňuje křeče při akutním zánětu močových cest. Přikládá se dvakrát denně. Do žáruvzdorného plastového sáčku vložíme malé lněné plátno. Dovnitř nakapeme 1 lžíci 10% eukalyptového oleje z lékárny, sáček uzavřeme a dobře promneme i s látkou.

Ohřívací láhev naplníme menším množstvím velmi horké vody. Na této láhvi pak zahřejeme plastový sáček s olejovým obkladem, vlněný šátek a žínku. Plastový sáček (žáruvzdorný) i s obsahem můžeme nahřát rovněž v troubě (50 C). Teplý obklad vyjmeme ze sáčku a přiložíme na oblast močového měchýře. Poté přikryjeme nahřátou žínkou a šátkem. Nakonec ještě přiložíme na podbřišek ohřívací láhev a necháme jej tam nejméně 1/2 hodiny. Kdo nemá 10% eukalyptový olej z lékárny, může použít směs z jedné lžíce slunečnicového oleje a pěti kapek eukalyptového éterického oleje (100%).

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny